måndag 22 mars 2010

Observera lektion om regnbågen

Idag har jag varit och observerat Karins samling i förskolan och lektion i förskolan om regnbågen och hur den blir till. På både förskolan och skolan var de medvetna om vilka saker som behövs för att regnbågen ska uppstå utomhus. Barnen nämnde att när regnbågen kom fram så var det både regn, sol och moln ute. I förskolan så ritade barnen sina upplevelser av regnbågen med flaskfärg och det var intressant att följa resonemangen varför de gjorde som de gjorde. I skolan var eleverna aktiva under diskussionen och gav uttryck för att regnet och solen är det som behövs för att regnbågen ska visa sig. de tog även till sig att viss teknik som CD-skiva och prisma kan användas i stället för regn när man är inomhus. När eleverna fick rita och skriva ner sina upplevelser så var det rätt så tyst och de tänkte mer för sig själva. Genom skriften kunde vi ta del av deras tankar.
Stort tack Karin för att jag fick observera samlingen och lektionen det var riktigt givande:)
Det jag måste tänka på när jg har min samling och lektion är kanske att gå in lite mer på vilka färger som finns i regnbågen. Det var något som barnen visade intresse för idag.

1 kommentar:

  1. Det var en intressant lektion! I efterhand så finns det saker som kund3e ha gjorts annorlunda men det ärr det som är roligt med att vara lärare! Det går alltid att bli bättre! En sak är som Sofia skrev är att färgerna kunde ha tagits upp mer eftersom det visade sig att eleverna diskuterade detta vid borden. Trevligt med besök och att få besöka.

    SvaraRadera